top of page
Buscar

Ensenyament de llengües

Ja s’ha acabat el trimestre i això vol dir que és l'hora d'acomiadar-se d’aquest blog. Durant aquestes nou setmanes he fet diferents reflexions i anàlisis sobre l’aprenentatge de llengües. El que més m’ha agradat ha sigut que us he pogut explicar les meves vivències amb les llengües que m’envolten. Ara bé, no només hem reflexionat sobre les llengües, sinó que a més hem analitzat l’ensenyament de llengües que he rebut durant la meva vida, i ara és l’hora d’analitzar aquesta assignatura.


L’assignatura d’ensenyament de llengües m’ha descobert tot un món. Sóc una estudiant de traducció i interpretació i a diferència de la majoria dels meus companys de la classe, mai ha tractat temes com els que hem fet a aquesta assignatura. Ha sigut molt diferent de tot el que he cursat fins ara, la qual cosa ha fet que m’agradés i em motives més. Però el temari treballat no ha sigut l’única cosa diferent, la metodologia d’aquesta assignatura també ho ha sigut.


Les classes de grup gran, tot i ser classes on la professora ens explicava teoria, no han sigut del tot tradicionals. A més de la teoria, hem fet activitats en classe on havíem de reflexionar o raonar el que estàvem aprenent.


Pel que fa als seminaris, m’han semblat molt pràctics i entretinguts, quasi cada setmana s’ha fet curta l’hora de classe. El treball dels seminaris ha implicat creativitat i això és una de les coses que més m’han agradat de l’assignatura. La creativitat és una qualitat que jo personalment, no he treballat molt a les aules i és una cosa que sempre m’ha semblat malament. Opino que la creativitat ajuda a fer que els estudiants siguin més autònoms, a més, fomenta la curiositat de l’estudiant i és molt motivador.

D’altra banda, el que més m’ha agradat han sigut els debats, concretament recordo un que vam fer sobre l’ús del Facebook per aprendre idiomes. Recordo que em va tocar estar a favor de l’anterior frase, i en aquell moment estava en contra. Però mentre fèiem els arguments i pensàvem maneres de guanyar el debat, vaig canviar completament d’opinió. Va ser una activitat amb què vaig aprendre molt.


Una part important d’aquesta assignatura ha sigut escriure aquest blog personal. Mai havia escrit un bloc i la veritat és que ha sigut una experiència recomanable. Aquest treball ha fet que reflexionés sobre l’aprenentatge que he rebut en la meva vida. A més, ha fet que assimiles tot el que se’ns ha explicat a les classes de grup gran. També, ha fet que vegi la visió dels meus companys sobre els mateixos temes que he escrit jo. He vist noves reflexions, i nous punts de vista, he vist com hem estat d’acord, com ens assemblem entre tots, però al mateix temps quantes diferències en tenim. He pogut llegir les històries personals de persones que gairebé conec i m’ha semblat molt interessant comparar les seves experiències amb les meves.

El que he fet amb el bloc és agafar la informació donada a classe i fer-la meva. Introduïa la informació i els nous coneixements a les meves vivències i experiències. És una forma d’introduir el temari i fer que ens interessi més.


Podem observar com en la metodologia d’aquesta assignatura s’han emprat diferents teories psicològiques com l’humanisme (amb el bloc), el cognitivisme (amb les classes de grup gran) o el constructivisme i socioconstructivisme (amb els seminaris).


Gràcies al treball de Current Curation ha après sobre l’ensenyança per projectes, que és el tema que vam elegir. És una metodologia de la que ja hi havia sentit parlar, però de la qual no en sabia molt. He après molt amb aquesta proposta de treball. I des que el vam acabar, estic cada vegada més convençuda que els mètodes tradicionals s’han de modificar.


En definitiva, aquesta assignatura m’ha fet reflexionar sobre l’aprenentatge de llengües, m’ha fet gaudir, m’ha fet veure l’ensenyament des d’una nova perspectiva, m’ha fet compartir i sobretot, m’ha fet aprendre sobre aprendre.

 
 
 

Commenti


bottom of page